Gaming stoli – je pisarniški stol dovolj ali se splača investirati več?

Računalniške igre so fenomen in vsak navdušen igralec poskrbi za svojo opremo. Sedeži so pomemben vidik igranja iger in o njihovi izbiri je treba ustrezno razmisliti. Konec koncev, zakaj bi čepeli na navadnem pisarniškem stolu, ko pa obstajajo veliko bolj praktičnih rešitev?

Igralni stol in pisarniški stol nista isto

Čeprav so si v marsičem podobni in včasih lahko naletite tudi na izraz gaming pisarniški stoli, ki zna zmedeti, saj imajo gaming stoli povsem drugačno ergonomijo kot klasični pisarniški stoli. Sodobni igralni stoli so zasnovani za dolgotrajno sedenje, ko se za dolge ure potopite v svet iger in ne opazite, kaj se dogaja okoli vas. Gaming stoli imajo v primerjavi s pisarniškimi stoli veliko dodatnih funkcij in več možnosti pozicioniranja, tako da lahko zagotovite želeni položaj, kot sta pozicija in naklon, hkrati pa tudi stabilnost vašega telesa med igro, ki jo zagotavljata predvsem posebna oblika stola in dimenzije naslonjala ali samega sedeža.

Gaming stoli za zahtevne ljudi imajo različne izboljšave - blazine za ledveni del hrbtenice in glavo ali celo hladilni sistem. Razlike se poznajo tudi v dizajnu. Za razliko od pisarniških stolov se gaming stoli ponašajo z dinamičnim, modernim in bolj agresivnim videzom, pogosto dopolnjenim z barvnimi kombinacijami in okrasnimi detajli. Osvetlitev ozadja vsekakor prispeva k njihovi privlačnosti.

Našo ponudbo gaming stolov si lahko ogledate tukaj: https://www.delamart.si/pisarniski-stoli#sort=bestsellers

Zakaj se splača investirati v igralni stol?

Da, priznamo, da je igralna oprema pogosto težka za proračun, vendar imate samo eno hrbtno stran, zato je pametno poskrbeti, da sedite čim bolj udobno in da vaše telo ne trpi. Izjemnega udobja, ki ga zagotavljajo igralni stoli , pa ne uživajo le igralci računalniških iger. Če delate od doma in veliko časa preživite za računalnikom, kakovosten stol z naprednimi možnostmi prilagajanja, ki vam bo olajšal boleč hrbet, zagotovo ni za vreči stran.

Vir: Unsplash.com

Kakšen proračun je treba pripraviti?

Kot vse, so igralni stoli v različnih cenovnih razredih. Cena je odvisna od uporabljenih materialov, trdnosti stola in njegove nosilnosti, posebnih tehničnih lastnosti in drugih parametrov.

Otroške gaming stole ali stole za začetnike lahko kupite v cenovnem razredu do sto evrov. Če investirate v stol do okoli 300 evrov, boste poleg večje nosilnosti dobili še vrsto dodatnih funkcij, ki jih bodo cenili še tako zahtevni igralci. Fotelji s ceno nad 300 evrov so res polni tehnologije, pogosto so opremljeni z zvočniki in osvetlitvijo ozadja , z njimi bodo zagotovo zadovoljni tudi najzahtevnejši kupci.

Pripomočki, ki jih mora imeti udoben igralni stol

Najboljši igralni stoli bodo poskrbeli za popolno udobje med dolgimi urami igranja vaših najljubših iger in so garancija, da od njih ne boste izčrpani vstali. Tako profesionalni kot strastni amaterski igralci se soglasno strinjajo, da se mora njihov sanjski igralni stol ponašati z naslednjimi lastnostmi:

Vir: Unsplash.com

  • idealna globina sedeža - nekateri modeli imajo možnost nastavitve želene globine sedeža, na primer glede na višino uporabnika.
  • nastavitev sedeža po višini , predvsem možnost brezprekornega nastavljanja višine, je velik plus, saj vas ne omejuje in lahko višino stola prilagodite točno po svojih željah.
  • naslonjalo naj bo profilirano in naj posnema anatomsko strukturo vaše hrbtenice .
  • možnost nagiba stola dvigne igralno seanso na višjo raven, saj zmanjša tveganje za neprijetne bolečine v hrbtu.
  • naslon za roke - naslonjala za roke omogočajo počitek rokam med igro in zmanjšujejo napetost v ramenih, zaradi česar je udoben tudi pri daljšem prebivanju v istem položaju.
  • stabilna konstrukcija in zanesljivo podnožje s petimi kolesi zagotavljata dobro rokovanje s stolom
  • blazina pod glavo in v ledvenem delu poveča udobje.
  • zračen prevlečni material , zaradi katerega se ne boste potili.
  • tiha kolesa z gladkim delovanjem 

Gaming stoli imajo številne prednosti pred pisarniškimi stoli in v njih boste uživali v dolgih trenutkih udobja. Čeprav je cena višja, je udobje vredno .