Kakšen viseči stol izbrati?

Razmišljate o nakupu visečega stola, pa ne veste, katero vrsto izbrati? Za odgovor na vaše vprašanje preberite naš blog.

Vsak od nas ima rad poletni počitek in sprostitev na vrtu. Vrtni viseči stoli vam bodo zagotovili prostor za popoln počitek ob prijetnem guganju. Ne bodo le dopolnili vašega zunanjega vrta ali terase, temveč bodo poživili tudi notranjost vašega doma!

Poznamo različne vrste visečih stolov

Si želite ustvariti prostor za sprostitev, kjer boste lahko v miru prebirali svojo najljubšo knjigo ali pa se le v miru gugali na vrtu? Viseča mreža bo odlična izbira za vas. Na splošno lahko vrtne stole razdelimo v dve kategoriji:

• Viseča mreža za sidrišče

• Viseča mreža na stojalu

Zlasti v notranjosti vašega doma lahko uporabite viseči stol s sidriščem na stropu. Odlično bo izstopal v spalnici, dnevni sobi ali otroški sobi. Za obešanje bo potrebna le ena sidrna točka na stropu določene sobe. Pomembno je, da stol pravilno pritrdite. Gugalni stol na stojalu ima to prednost, da lahko pri namestitvi ostanete brez sidrišča. Zato je primeren za vrt, teraso ali pa za bazen. Njegova namestitev je hitra in enostavna, stol pa lahko kadarkoli tudi zložite ali premestite.

Najdete lahko tudi vrtne stole s praktičnim baldahinom. Ta vrsta je idealna izbira za bazen, saj bo nadstrešek služil kot zaščita pred sončno svetlobo.

Kakšen material izbrati?

Zelo pomemben kriterij pri izbiri visečega stola je seveda material, iz katerega je stol izdelan. To je tisto, kar odloči, ali bo vaš stol zdržal eno ali več poletnih sezon. Najbolj uporabljen material je nedvomno ratan. Njegova velika prednost je vzdržljivost in enostavno vzdrževanje. Enostavno ga je oblikovati, različni pleteni vzorci pa se bodo odlično prilegali vašemu vrtu. Naravni materiali vključujejo les. Je podobnega videza kot ratan, vendar je bolj zahteven za vzdrževanje. Hammock naslanjači iz plastike so med cenovno ugodnejšimi in jih najdete v različnih barvah, vendar ne navdušijo z umetnim videzom. Notranji viseči stoli so sestavljeni iz lesenega distančnika ter prijetnega bombažnega materiala.

Ali je pomembna nosilnost stola?

Hammock fotelji na stojalu imajo visokokakovostno jekleno konstrukcijo, ki zagotavlja stabilnost celotnega fotelja. Takšni fotelji praviloma prenesejo obremenitve do 130 kg. Seveda je pravilna namestitev še posebej pomembna pri obešanju stola na sidrišče. Če je notranji stol pravilno nameščen, zdrži nosilnost do deklariranih 120 kg.

Kakšna barva je trenutno v modi?

Med najbolj priljubljenimi barvnimi različicami je brez dvoma elegantna črna barva. Njegova prednost je, da ga zlahka kombinirate z drugim vrtnim pohištvom. V zadnjem času je v ospredju zanimanja tudi rjava ali siva barva. Vendar se ne bojte uporabiti bele barve, ki se zlahka zlije z okolico.

Prostor je ključnega pomena

Pomemben kriterij pri izbiri visečega stola je predvsem prostor, kamor želite viseči stol postaviti. Tega dejavnika je pomembno upoštevati, zlasti pri uporabi viseče mreže v zaprtih prostorih. Pri guganju potrebujete veliko prostora, zato stol postavite tja, kjer nimate veliko pohištva, ki ga zlahka poškodujete ali pade na tla. Z vrtnimi visečimi stoli je sicer nekoliko lažje, a na majhni terasi ali vrtu je lahko viseča mreža moteča.

Uporabni dodatki

Nekatere vrste visečih stolov imajo tudi praktične dodatke, ki vam lahko pridejo prav med sproščanjem na vrtu. Pameten žep za knjigo ali očala je odličen dodatek k visečemu stolu iz blaga. Pomembne so tudi udobne in odstranljive blazine, ki jih je enostavno prati. Praktična streha, ki vas v vročih poletnih dneh ščiti pred soncem, je uporabna za vrtne stole v viseči mreži.

Katere so ključne značilnosti visečih stolov?

• Popoln počitek in sprostitev

• Lahko uporabljajte ne samo na prostem, ampak tudi v zaprtih prostorih

• Sodoben dizajn v različnih barvah

• Hitra in enostavna montaža

• Zadostna stabilnost in nosilnost

Odkrijte novo obliko sprostitve!

Hammock fotelji predstavljajo sodoben kos pohištva za vse, ki se radi prepustite sladki sprostitvi. Odkrijte to novo obliko sprostitve in izberite iz naše široke ponudbe visečih ležalnikov/stolov, primernih tako za zunanjo kot notranjo uporabo.