Najdi čas za lepotne rituale! Toaletne mizice so kot nalašč zanje

Iz zgodovine toaletnih mizic

Egipčani so že vedeli, da je pomembna skrb zase. Zato so v njihovih grobnicah med ostalo opremo pogosto našli različne škatle iz lesa, kovine, keramike ali kosti, v katere so shranili parfume, mazila, olja, ogledala ali ličila. Niso zaostajali tudi v stari Grčiji in Rimu, celo škatle so krasili z mitološkimi motivi. V 12. stoletju so se v Evropi pojavile tudi majhne omare z ogledalom, nekatere v prenosni različici. Uporabljali so jih za shranjevanje kozmetike in nakita in jih lahko štejemo za nekakšne predhodnice toaletne mizice. Vendar se je v Franciji pojavil šele konec 17. stoletja. Imel je zložljiv vrh, tako imenovano poudrouse, in je bil del gospodinjstev višje družbe.

Za njegovo slavo je verjetno odgovorna Madame de Pompadour. Ure in ure se je lepšala za toaletno mizico. Ker je med lepotnimi tretmaji sprejemala obiskovalce za svojo toaletno mizico, je postala prostor za debate in srečanja s prijateljicami. Mária Antoinette in Maria Theresa sta imeli radi tudi toaletne mizice. Vsaka vplivna dama je hrepenela po njej.

Sčasoma so toaletne mizice prodrle v gospodinjstva in srednji razred, možnosti oblikovanja pa so se razširile. Oblikovanje miz je bilo navdihnjeno v gotskem slogu, pa tudi v renesansi, imperiju, rokokoju in drugih smereh, pojavile so se tudi novosti pri uporabi različnih materialov iz različnih kovin preko stekla, marmorja in drugih. Starejše toaletne mizice so bile opremljene tudi z umivalnikom, njihov videz se je postopoma spreminjal in nekateri modeli so postali dobesedno ikonični. Še danes lahko naročite replike, ki jih navdihuje zgodovina. Zagotovo ni treba nikogar seznanjati s tipično hollywoodsko lepotno mizo, ki se je pogosto pojavljala v filmih in je povezana z imeni, kot sta Marilyn Monroe ali Audrey Hepburn.

Vir: unsplash

Prednosti toaletnih mizic – zakaj sploh razmišljati o njih?

Kaj je tako posebnega na toaletnih mizicah, da še danes najdejo svoje mesto v številnih gospodinjstvih? Poleg tega, da so moderne toaletne mizice zanimiv dodatek notranjosti, ponujajo veliko več. Njihova najpomembnejša funkcija je popolna organizacija kozmetike, ličil in nakita, ki vam ni treba preobremeniti skromnega prostora v kopalnici.

Toaletne mizice z ogledalom so idealno mesto za ličenje, prilagajanje videza ali nanašanje mask, krem, serumov in druge kozmetike. Prilagodite ga tako, da ustvarite prijetno oazo miru, samo svoje osebno kraljestvo, kjer se lahko sprostite in si privoščite zaslužen trenutek – nego kože in psihohigiene, na primer po napornem delovnem dnevu.

Kako izbrati popolno toaletno mizico

Trenutno lahko izbirate med pestro ponudbo toaletnih mizic, na trgu pa je celo otroška toaletna mizica za manjše prhe. Še posebej pomembno je, da se odločimo za prave dimenzije glede na prostor, v katerem bo miza stala, pa tudi od tega, kaj želite vanjo shraniti, tako da nemoteno preidemo na potrebo po zadostnem odlagalnem prostoru.

Vir: unsplash

Praktično je, če ima miza predale ali omare za vse dodatke, za mnoge ženske je ogledalo z osvetlitvijo nujno. Glede videza pa je odvisno od vas, ali vam je ljubša hollywoodska toaletna mizica v stilu filmskih zvezdnic, ali pa vam je ljubši zanimiv vintage kos ali minimalističen model. Za mizo boste potrebovali tudi udoben stol, stol ali naslanjač. Pomembno je tudi, da je izdelan iz kakovostnega in trpežnega materiala, da vam lahko služi dolgo in zanesljivo.

Oglejte si ponudbo na https://www.delamart.si/toaletne-mize in izberite svojo.